Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Jste uz starsi pani, nechapu, ze vas tak dneska ! prekvapilo, ze onehdy na stupni vitezu se vera Caslavska odklonila, kdyz hrali sovetskou hymnu.

Vy uz si opravdu nevzpominate proc to tak bylo? Tehdy nas Sovetsky svaz obsadil se spojenci asi tak statisicovou armadou. Zapomela? Je to mozne? 

Pisete jen proto, abyste  jaksi zuastrene vynadala pani Caslavske.

2 1
možnosti
MS

Každý má právo odmítnout účast na jakékoliv akci z jakýchkoliv důvodů. Například premiér v demisi Rusnok (nechtěně) veřejně demonstroval svou nechuť účastnit se pohřbu Mandely. :-P Proč by Věra Čáslavská nemohla odmítnout účast na akci s olympioniky na Hradě, když je jí evidentně proti srsti prezident Zeman ? Rozhodně si nemyslím, že jde o nějakou nevychovanost. Těch důvodů, proč si vážit osobnosti prezidenta Zemana, je žalostně málo. Na rozdíl od Věry Čáslavské, kterou zná celý svět.

2 0
možnosti
JC

Tady ale vůbec nejde o ten akt odmítnutí, tady jse o tu mediální prezentaci tohoto kroku.

Inu, zřejmě jí lépe vyhovovalo pozvání na Hrad od prezidentů minulého režimu - s Husákem si náramně rozuměla a i se s ním posmála. Proti gustu ...

2 2
možnosti
Foto

Neznám Vás, ale pokud uděláte pro tuhle republiku aspoň desetinu toho, co paní Čáslavska, můžete si dovolit "otírat" o její osobu. I když obdivovatelé pána na hradě Vám naklikají karmu, nemyslete si, že jste napsala nějaký skvost.Jinak, prosím, raději mlčte.Rv.V

3 4
možnosti
JC

Proč my měla utorka mlčet? To je snad povolen jen ten jediný správný názor, který co nejvíce uráží našeho řádně zvoleného prezidenta? Vyslovení názoru (napsání) na paní Čáslavskou nebylo prevedeno nikterak urážlivě. Takhle já si demokracii nepředstavuji. Vy ano?

3 1
možnosti
Foto

Nezdá se mi paní kolegyně, podle obsahu článku, že by jste byla bohem prodchnuta a osvícená...myslím, že by jste se měla lépe zamyslet na životem p. Čáslavské, když jste to neudělala u sebe, bohužel. Já její rozhodnutí respektuji už i tím, že jsem třeba sportoval a na mezinárodním poli zatím jsem nezískal zlatou, ONA jich má jedenáct!!!!!pokorná ČEŠKA. A co nyní se projít po kladině s očekáváním na úraz...to ke sportu patří, ale i jiné složky...nejen nadání...navždy mi VĚRA ČÁSLAVSKÁ SVÝM ZAUJETÍM A PROPAGACÍ ČESKA I V DALEKÉM JAPONSKU ovlivnila život a nemyslete si, že ji nevidím reálně...pomalu se zvedá, zvedá ve společnosti neustále velice hloupých neustále převlékajích, závistivých LIDÍ, CO NIKDY NIC NEDOKÁZALI. Čtete který národ nejvíce chlastá alkohol a podobné světové rarity o ČESKU.

4 1
možnosti

Paní Mokrošová,kdybychom v 68 všichni dělali taková gesta jako paní Čáslavská,jistě by nebylo třeba čekat až do roku 89.

4 0
možnosti
Foto

Myslíte, že by Rusáci v hrůze prchali, kdybychom se v osmašedesátém všichni do jednoho upřeně a neochvějně dívali do země, zejména za zvuků jejich úderné hymny?

2 3
možnosti
MP

At je prezident jakýkoli měli bychom ho respektovat. Tímto se bývalá sportovkyně jen ztrapnuje. Politika se nemá plést do sportu.

3 2
možnosti
Foto

respektoval jste Husáka?;-)

1 1
možnosti
AJ

Autorko, souhlas.

Paní Čáslavská prožila dramatický život, úspěšná ve sportu, neúspěšná v soukromí, léta žila uzavřena do sebe. Ovšem to, že jí z této ulity vytáhla hradní partička, jí paradoxně neprospělo.

Nyní dělá sportu medvědí službu. To se všichni ti, kteří jdou na slavnostní ceremoniál, kde dostanou nominaci na olympiádu, mají cítit jako provinilci? Proč? A v dalším kole budou P+L vyděrači argumentovat lidskými právy a chtít, aby do Ruska vůbec nejeli?;-€Rv

A díky za tip na dokument, zkusím si ho najít.;-)

9 4
možnosti
JC

Ano, hlavně se paní Čáslavská v posledních letech hodně nešťastně připomíná veřejnosti. Za její sportovní úspěchy všechna čest a sláva, včetně obdivu. Ale od svého angažmá na Hradě za Havla už to prostě jde s ní z kopce. Žel.

3 2
možnosti
Foto

No, nějak nám tady tu diskuzi vyčistili  ......

0 0
možnosti
Foto

možná nové kolo Zemanských lustrací....kdoví jaké ještě zažijem. Už teď nestačí být zvolen, na místo ministra se nesmí dostat jeho odpůrce....co přijde dál?

1 0
možnosti
JR

Myslím, že jste konečně napsala rozumný blog (tedy na rozdíl od ostatních myslím:-)), zejména pak tu část o paní Čáslavské.

Nic proti ní, skvělá sportovkyně, jinak ale ve svém pojetí černobílého světa poněkud jednoduchá - koukat do země při hymně je bojovné, věnovat svou medaili gen tajemníkovi ÚV KSČ je v pořádku. Jistě, byl to Dubček, ale tentýž Dubček byl v 50. letech poslancem, a to už člověk musel být velká svině...

A s tím jejím synem... samozřejmě je to tragédie, ale když se člověk přátelí s prezidentem, je to zjevně snazší...

5 3
možnosti
Foto

Prosím, na paní Čáslavskou mi nesahejte. Nezaslouží si to. Znám ji osobně, je to moc fajn, férová baba a velmi skromná. Nedělá ze sebe žádnou celebritu. To, co se u nich v rodině stalo, je tragedie, a myslím, že nikdo z nás nemůže vědět, jak to vše ve skutečnosti bylo. Dost zkusila. Dnes se kolem ní znovu zvedá takový mediální humbuk, najednou si na ni vzpomněli, hlavně všichni ti, co před sebou potřebují postrkovat nějakou ikonu. Neberte si ji do úst.

12 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS